De fascinatie voor brood en deeg gaat ver terug. Lang voor ik, Andreas, pizza’s bakte voor OSKO volgde ik de bakkers- en hotelopleiding aan Ter Groene Poorte. Na enkele jaren als chef te werken in het Gentse, besloot ik met OSKO mijn eigen concept uit de grond te stampen. Met het concept kwam ook een missie: ik wou het beste pizzadeeg ooit maken.

Het deeg dat je nu proeft dankt die smaak aan zuurdesem én aan veel tijd. Ik maakte zelf een starter, liet het deeg groeien en gaf het tijd om op smaak te komen. Het is het gouden ingrediënt, een smaakervaring die je nooit krijgt met gist of andere basissen. Een intensiever proces, dat wel, maar zoveel lekkerder. Dat merk je vanaf de eerste hap.

OSKO JUNI 2022 Piet De Kersgieter 31 2000px

Aan de slag met
zuurdesem

Alles begint dus met een starter. Zoals gist de starter is van klassieke broden, is zuurdesem de starter van zuurdesembrood. Het grote verschil, naast de smaak? Je koopt geen zuurdesem, je kweekt hem zelf.

Daarna moet de zuurdesem groeien, en dat mag je letterlijk nemen. We maken al eens het grapje dat het deeg zoals een kind is: twee keer per dag krijgt het eten, het moet veel rusten en je kan het geen moment uit het oog verliezen. Maar het loont, want alleen zo krijgt onze pizza die niet te evenaren smaak.

Benieuwd hoe ik OSKO's
zuurdesempizza's maak?

OSKO JUNI 2022 Piet De Kersgieter 50 2000px

Catering van OSKO op je
volgende feest of event?

Ons pizzadeeg is al gerold.

Catering op maat